Oprahs show..


Så här ser det ut i en valpfabrik, ingen vacker syn.


Var det någon mer än jag som såg Oprahs show idag? Handlade iallafall om hundarnas situation i USA. Om alla valpfabriker. Usch vad de såg ut. Där födde de upp 100 tals hundar för att sälja.. Till t.ex. djurbutiker då det börjar bli populärt att skaffa hund som över allt annat. Utbudet ökar ju så länge folk köper hundarna oavsett vart de är från.. Om de är smugglade eller uppfödda. Så länge folk köper hundar kommer det bara öka. Alla blocket hundar är ett exempel på det. Hur mycket har det inte ökat de senaste åren? Jo tillräkligt för att folk börjat "avla" fram blandisar för att tjäna pengar på dem. Och alla insmugglade bullterriers. Hemskt att hitta de på ett ställe som blocket. Bullisar skall endast säljas av nogranna uppfödare som bryr sig mer om hunden nya matte/husse än pengarna. Det gör definitivt inte smugglarna. Tråkigt för på sådan väg får rasen ett dåligt ryckte då de hamnar i fel händer.

Sedan kommer jag tillbaka lite till Uppdag granskning, var det någon av er som såg det om Spanska såkallade gathundarna? Det gjorde iallafall jag. Kan ju sammanfatta det kort. De handlade om ett såkallat hundhem i Spaninen som sålde "spanska gathundar". Men i själva verket visade det sig vara fram avlade spanska gathundar. Alltså hundarna förökade sig hej vild med andra hundar som också bodde på det så kallade "hundhemmet". Hundarna som sedan som de kallar det adopteras till Sverige och andra länder många av hundarna är smittade med sjukdomar vi ännu inte har i Sverige och som vi skall vara glada över att vi inte har ÄN... Men om man då adopterar en hund från spanien koommer vi innom en snar framtid att också ha dessa sjukdomar i Sverige.

Men det jag vill säga iallafall är att i första hand kan väl vi i Sverige ta hand om alla så kallade blocket hundar och alla omplaceringhundar som finns över allt innan vi köper/adopterar en så kallad spansk gathund ller från något annat land? Håller ni inte med mig?

Kram på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0